10 Kasım 2015 Salı

Uzayda Yatılı bir Okul

Yazar: Suzan GERİDÖNMEZ
Baskı: 9. Baskı
Başlangıç tarihi: 25 Eylül 2015
Bitiş tarihi: 1 Ekim 2015
Kitap Evi: Günışığı Kitaplığı
Editör: Mine SOSYAL
Tür: Macera
Sayfa Sayısı: 182
Karakterler: Hayin başkan, YAZU, Novo, Galaks,Taluta Fiffili Hanım, Omin Bey..
Dikkat çekici noktalar: YAZU'ya insan geni taşıdığının söylememeleri.
Puanlama: 100%
Alıntılar :'' Negezeg'den üç samanyolu uzakta bulunan Dünya adlı gezegene ve orada yaşayan insan adındaki yaratıklara dayanmaktadır.
''Gri çağ 7734 büyük nebula fırtınası önce Dünya'dan Mars'a girmekte olan bir uzay gemisiyle başladı.''
Nasnilerin kafaları insanlardan ortalama 3,5 cm daha uzundur.  
Negezeg'te bitki ve hayvanlar kendi halinde yaşandı.Bu döneme Yeşil çağ diyoruz.
Nebula fırtınası öncesi nasniler yoktu.
Nasniler insan kökenli canlılardır.
Eskiden nasnilerden önce bir çok dinozor vardı.
Nasnilerin arasında bir çok insan genli kişi vardır.
İnsanlardan farklı olarak nasnilerin kulakları gece karanlıkta parlar.


Yazar:Suzan Geridönmez 1966’da Almanya’da, Kaiserslautern’de doğdu. Öğrenimini İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde sürdürdü. Avusturya’da çağdaş kütüphanecilik eğitimi aldı. Hep kitap ve yayın dünyasının içinde oldu. Uzun süre bir ilköğretim okulunda kütüphaneci olarak çalışan ve çeviriler yapan Geridönmez aynı zamanda papiermaché (kâğıt hamuru) sanatı ve kukla yapımıyla ilgileniyor. İlk gençlik romanı Kolaysa Ağlama’dan (7. baskı: 2011) sonra Ötesi Yok’ta (2.baskı: 2011) gençlik öykülerini topladı. Uzayda Bir Yatılı Okul’u (4. baskı: 2012) çocuklar için, Hiç Adil Değil!’i (2012) gençler için yazdı. Geridönmez, eşi Safter Korkmaz ve kızıyla birlikte İstanbul’da yaşıyor. - http://gunisigikitapligi.com/kisiler/suzan-geridonmez/#sthash.IRmo4sbs.dpuf
Anlatım: Kitapta YAZU adında bir Nasni, okuduğu okuldan memnun değildir birde ikiz kardeşlerinin olacağını ve insan geni taşıdığını öğrenince çılgına döner. Onun gibi insan geni taşıyan Nasnilerin okuluna gider. Bu okulda saçlarını kazıtmak zorunludur. Orada Hayin Başkan adında bir müdür ile tanışır, Okula girdiği anda hain başkanın kötü biri olduğunu anlayan YAZU ,bunu ortaya çıkarmak için elinden geleni yapar.Okuldaki asker ögrenciler  patates soyma cezası alır ve sonucunda isyan ederler. Yazu,Hanko dedenin toronu olan Taluta'yla birlikte bir plan yapar ve Hayin başkanı yenerler.Sonunda  amacına ulaşıp evine dönen YAZU ailesiyle birlikte güzel yaşam sürmeye devam eder.


1 yorum:

  1. teşekkür ederim bitek adam gibi özet çıkartan sizsiniz

    YanıtlaSil